Tudi ti obožuješ kroglice Rafaello?
In jagodičevje?
Če želiš oba okusa združiti v omamno kremno sladico, si na pravem mestu.
Poleg tega je moja Rafaello torta z jagodami tudi veganska, sočna in zdrava, zato verjamem, da se bo na urniku kmalu našel čas za pripravo te izjemne sladice.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in jo nastavimo na 180 °C.
- Nato se lotimo priprave peciva. V skledi zmešamo mandljevo mleko in kis. Pustimo nekaj minut, da se sestavini med seboj povežeta.
- V drugo posodo damo moko, eritritol, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
- Mešanici mleka in kisa dodamo stopljeno olje in vanilijo ter vse skupaj dobro premešamo.
- Mokre in suhe sestavine združimo in dobro premešamo, da dobimo rahlo tekočo zmes. Po potrebi dodamo moko oziroma mleko, da dobimo pravo teksturo.
- Maso razdelimo na dva enaka dela.
- Manjši pekač ovijemo s peki papirjem in vanj vlijemo polovico mase.
- Damo v pečico in pečemo 20 minut. Da je testo pečeno, se prepričamo z vilicami oz. leseno palčko (pečeno je, ko se masa ne prijemlje na vilice oz. palčko).
- Enako naredimo z drugim delom mase.
- Ko se drugi del peče, stepemo kokosovo smetano (po navodilih z embalaže).
- Stepeni smetani dodamo kokosovo moko (nekaj pustimo za posip na koncu), dobro premešamo in shranimo v hladilniku.
- Nato v vroči ponvici segrejemo jagodičevje in ga po želji nekoliko sladkamo. Mešanici dodamo agar agar, pri tem pa upoštevamo navodila, zapisana na embalaži.
- Ko je biskvit nekoliko ohlajen, prvo plast premažemo z jagodičevjem in dodamo nekaj mešanice kokosa in smetane.
- Dodamo drugo plast biskvita in premažemo samo z mešanico kokosa in smetane.
- Za konec po vrhu posujemo s kokosovo moko in mandljevimi lističi.
Dober tek!