Jutra, ko se ti ne mudi in veš, da imaš kakšno minutko več prostega časa, so idealna za preizkušanje novih in okusnih receptov.
No, tale, ki te čaka v nadaljevanju, je eden takih, za katerega si moraš obvezno vzeti čas.
Pa ne zato, ker bi bil noro zahteven ali kaj podobnega, ampak ker je pomembno, da v času priprave nove poslastice uživaš in ne hitiš.
Predlagam, da kar pogledava, kaj vse potrebuješ za pripravo okusne quesadille z jajci, špinačo in lahko mozzarello.
Priprava:
- Najprej na vročo ponev, ki jo naoljiš s kokosovim oljem streseš nekaj sesekljanega česna, na hitro pomešaš in počakaš toliko časa, da začimba spusti svoj prepoznaven vonj.
- Ko prijetno zadiši in se prepričaš, da je česen opravil svojo prvo nalogo, v ponev dodaš surovo špinačo.
- Naj bo količina te zdrave zelenjave konkretna, ker bo v času priprave izgubila na volumnu.
- Ogenj nekoliko zmanjšaš in mešaš toliko časa, da se špinača popolnoma omehča.
- Medtem v manjši posodi razžvrkljaš dve jajci, ki ju dodaš česnu in špinači.
- Nadev še posoliš in popopraš, ga na zmernem ognju mešaš toliko časa, da so jajca pečena in ga pretreseš v ločeno posodo.
- V ponev, v kateri se je pripravljal nadev, nato položiš polnozrnato tortiljo (lahko jo pripravimo sami ali kupimo v trgovini), ki jo pred tem malenkost navlažiš.
- Na polovico streseš nadev in nanj položiš nekaj tankih rezin lahke mozzarelle ter prekriješ z drugo polovico tortilje.
- S pomočjo lopatice quesadillo nekajkrat obrneš in jo popečeš z obeh strani. Pri obračanju pazi, da ti nadev ne uide iz tortilje.
- Za piko na i večjo quesadillo narežeš na manjše trikotnike, in super obrok je pripravljen ;)
Pa dober tek ;)