Eden mojih naljubših zajtrkov.
Pisano, okusno, hranljivo in zdravo!
Zakaj popoln? Ker vsebuje tako kompleksne ogljikove hidrate kot zdrave maščobe in beljakovine.
Pa dober tek :)
Priprava:
- Da bo priprava obroka optimalna, svetujem, da se najprej lotiš avokadovega namaza: Sadež zarežeš po polovici, konca obrneš v nasprotni smeri in tako brez težav ločiš oba dela.
- Z žlico iz polovice sadeža izdolbeš jedro, ga v posodi z vilico dobro pregneteš, dodaš sol, poper in nekaj kapljic limoninega soka in vse skupaj dobro premešaš.
- Ko je namaz pripravljen, na ponev naneseš nekaj kapljic olivnega olja in počakaš, da se površina segreje.
- Medtem tanko rezino polnozrnatega kruha prerežeš na polovico in premažeš z avokadovim namazom.
- Prav tako opereš češnjev paradižnik in ga narežeš ter serviraš na krožnik poleg kruhkov.
- Za konec na hitro pripraviš še jajca "na oko", jih položiš na obložen kruhek, posoliš in popopraš in fantastičen zajtrk je pripravljen.
Dober tek!