Se še spomniš priljubljene sladice ... Milky Way.
Te čokoladne ploščice z mehko in sladko sredico, oblito s čokolado.
Pregrešno sladko ploščico si lahko pripraviš kar doma, da pa potešiš željo po sladkem, si nekaj ploščic pospravi v hladilnik - samo previdno, da jih prehitro ne zmanjka.
Priprava:
- Milky Way je sestavljen iz treh delov, prvo imenujemo trda podlaga in je sestavljena iz mletih mandljev, kokosove moke, nekaj dateljnov in ščepca soli.
- Vse sestavine dobro zmešamo v blenderju in po potrebi dodamo nekaj vode, v kateri so bili namočeni dateljni. Vendar pozor, nikakor ne pretiravati z vodo, masa mora biti dovolj suha, da se oblikuje v ploščice.
- Manjši pekač oblečemo v peki papir in v njem enakomerno razporedimo pripravljeno maso. To za nekaj časa prestavimo v zamrzovalnik, da se primerno strdi.
- Ko je prva naloga uspešno opravljena, se lahko lotimo srednje plasti, imenovane datljeva pasta. Vse, kar je treba storiti, je, da dateljne zmeljemo v blenderju in dodamo nekaj vode. Dodamo toliko vode, da bo krema lepo mazljiva. Z njo premažemo prvo plast in pustimo, da se obe plasti nekoliko ohladita.
- Za konec pripravimo posodo ter kozico, v kateri bomo pripravili vodno kopel.
- V posodo dodamo kokosovo olje in koščke čokolade in jo postavimo na kozico, ki smo ji dodali toplo vodo.
- Na zmerni temperaturi mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi.
- Pustimo, da se nekoliko ohladi medtem pa že pripravljene plasti razrežemo na manjše pravokotničke.
- Te premažemo z raztopljeno čokolado in vse skupaj ponovno prestavimo v zamrzovalnik. V njem pustimo toliko časa, da se čokolad popolnoma strdi.
- V zadnjem koraku nam ostane le še to, da zagrizemo v zmrznjeno ploščico in … Mmmmmm!!!
Dober tek!