Kar nekaj posameznikov me je že vprašalo, kje lahko dobijo polnozrnate tortilje, zato sem se odločil, da ti zaupam povsem preprost recept, da te tortilje pripravimo kar sami doma ;)
Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svojim varovancem, saj so mi prav oni v zaprti Facebook skupnosti Popolne Postave razkrili ta super recept.
Priprava tortilj:
- V skledi z moko prilijemo olje in narahlo posolimo.
- Nato v skledo prilijemo vročo vodo in sestavine v skledi s kuhalnico premešamo samo toliko, da se sprimejo skupaj.
- Testo nato dobro pregnetemo, da postane mehko in voljno ter se ne oprijemlje rok (če je testo presuho, dodamo še malo vroče vode, če je premokro, dodamo še malo moke). Ugneteno testo oblikujemo v kroglo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo počivati 30 minut.
- Testo nato razdelimo na 4 dele, ki jih oblikujemo v kroglice. Kroglice pokrijemo z vlažno krpo in pustimo počivati 5 minut.
- Nato kroglice z roko narahlo sploščimo in jih z valjarjem zvaljamo v okroglo in zelo tanko "palačinko".
- Segrejemo ponev, v kateri nato tortilje pečemo na vsaki strani slabe pol minute.
Nadev:
- Segrejemo vok, dodamo malo kokosovega masla in popečemo zelenjavo.
- Sam najprej popečem papriko in baby grah, nato dodam še bučko, vse skupaj na zmernem ognju pečem dobrih 10 minut, pred koncem še narahlo posolimo in zelenjava je pripravljena.
- Na tortiljo dodam nekaj humusa, popečeno zelenjavo, cottage ali feta sir ter natrgan svež koriander in obrok je pripravljen.
Namig:
*Če želimo lahko naredimo več testa za tortilje, jih spečemo, mednje položimo plasti papirja za peko.
Hranimo jih v zaprti plastični vrečki.
V hladilniku počakajo do 3 dni.