Te male skutine žemljice so naravnost čudovite!
Ne le, da so noro okusne, tudi nasitijo in nahranijo tako tebe kot tudi tvoje telo.
Vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, so pa zato bogate z beljakovinami in vlakninami – ena žemljica vsebuje prb. 12 g beljakovin in 6 g ogljikovih hidratov.
V primerjavi z navadno pšenično žemljo ta vsebuje skoraj desetkrat manj OH-jev.
Pa poglejva, kako jih pripravim ;)
Priprava:
- Če jih je uspelo pripraviti meni, sem prepričan, da jih bo tudi tebi ;) Vse sestavine, razen sezama in lanenih semen (ki jih imamo za posip), zmešamo ter dobro pregnetemo.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati najmanj 10 minut.
- Prižgemo pečico in jo segrejemo na 180 ºC. Ko je pečica segreta nastavimo na zgornje in spodnje gretje (sam sem za navodila moral vprašati mami ;)).
- Ko si testo "odpočije", oblikujemo majhne žemljice in jih položimo na pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem
- Za piko na i žemljice potresemo s sezamom, lanenimi semeni ali drugimi poljubnimi semeni, ki poskrbijo za privlačen videz in dodatno popestritev.
- Nato jih pečemo pribl. 30 minut, nakar nastavimo samo na zgornje gretje in žemljice pečemo še nekje 5-10 minut oz. dokler ne porjavijo.
- Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
Prepričan sem, da te žemljice zasvojijo ;)
Dober tek! ;)