Odlična enostavna kremna juha, ki popestri še tako mrzle dni.
Vse, kar potrebuješ, je lonec in nekaj sestavin, ki te bodo združene v okusno kremno juho prijetno pogrele in pocrkljale.
Priprava:
- Za začetek sesekljamo čebulo in česen. Prepražimo ju na malo olivnega olja v večjem loncu.
- Ko čebula nekoliko potemni, dodamo na koščke narezan krompir. Pozor: manjši kot so koščki, hitreje bo juha kuhana. Krompir lahko predhodno po želji olupimo ali ne.
- Dolijemo nekaj vode, dodamo začimbe in pustimo, da zavre.
- Paradižnike narežemo na koščke (po želji jih prej olupimo) in dodamo v lonec.
- Večkrat pomešamo in po potrebi dodamo vodo.
- Ko se zelenjava nekoliko zmehča, jo s pomočjo električnega mešalnika dobro zmiksamo.
- Za konec dodamo pelate, pustimo, da se sestavine med seboj prevežejo, in po želji še enkrat dobro zmiksamo.
- Serviramo s kislo smetano.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: