Lahko ugotoviš, kateri dve živili sta hkrati bogati s hranili in enostavni za pripravo fantastične sladice? Kot že naslov pove, sta to kostanj in kaki. Da bo krema pripravljena kar se da hitro, gremo lepo po vrsti in se hitro lotimo dela.Priprava:
Za začetek pripravimo večji lonec in v njem zavremo vodo.
Medtem operemo kostanj in ga skuhamo.
Kuhanega olupimo, nekoliko ohladimo in s pomočjo vilic dobro pretlačimo.
Pretlačenemu kostanju dodamo vanilijo, eritritol in smetano in s pomočjo električnega mešalnika dobro mešamo približno štiri minute, da dobimo enakomerno, gladko zmes.
V kozici pripravimo agar-agar, po navodilih zapisanih na embalaži, in dodamo pripravljeni zmesi. To prelijemo v kozarce do približno ⅓.
Šele nato se lahko lotimo priprave drugega sloja. Na vodni kopeli raztopino temno čokolado, dodamo kislo smetano ter vse skupaj dobro premešamo.
Mešanico prelijemo v kozarec in ta plast ponovno predstavlja ⅓ kozarca.
V zadnji fazi kaki po želji olupimo in s pomočjo paličnega mešalnika pretlačimo v pire.
Tega enakomerno razporedimo do vrha kozarca in vse skupaj za eno uro potisnemo v hladilnik.
Pa dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: