Se še spomnite naših slavnih fit feta kolačkov? Čas je za novo različico.
Ker je sezona zelenjave na vrhuncu, sem tokrat kolačke obogatil s sezonsko zelenjavo.
Priprava:
- Priprava jajčno-zelenjavnih ladjic je sila enostavna. Najprej sesekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na kokosovem olju, dokler čebula ne postekleni.
- Dodamo še sesekljano papriko, bučke in vse skupaj pražimo dobrih 5 minut.
- Medtem v posodi zmešamo jajca.
- Dodamo popraženo zelenjavo, začimbe in mozzarello ter dobro premešamo.
- Dobljeno maso damo v modelčke ter pečemo 15-20 minut (dokler se ne napihnejo in porumenijo) v pečici ogreti na 200 stopinj Celzija.
Ladjice si lahko privoščimo še tople, brez problema pa jih lahko naslednji dan vzamemo s seboj v službo, na predavanja ali pot.
Pa dober tek ;)