Verjetno ni treba poudariti, da je hruškova marmelada z vanilijo resnično božanska.
Res je, da zanjo porabiš nekaj več minut, vendar se ta trud obrestuje takoj, ko jo namažeš na kruh ali palačinke.
Priprava:
- Za začetek hruške operemo, olupimo in razrežemo na četrtine, da jim lažje odstranimo peščišča, nato pa jih narežemo na manjše koščke.
- Koščke hrušk damo v večji lonec in primešamo vanilijo, limonin sok in 200 ml vode.
- Na zmernem ognju kuhamo 15 minut, da se hruške zmehčajo.
- Pustimo, da se nekoliko ohladijo, nato dodamo še yacon sirup.
- Vse skupaj s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmiksamo v gladko zmes.
- Vmešamo še chia semena.
- Dobro premešamo in zmes napolnimo v manjše kozarčke.
- V hladilniku odprto lahko hranimo 4 dni, ampak verjamem, da bodo izginile hitreje :)
Dober tek!