Že dolgo želiš pripraviti okusno sladico, pa ne veš, katero izbrati?
Potem naj ti priskočim na pomoč s svojim receptom za hruškin čokoladni tart.
Ta recept je eden izmed bolj čokoladno-kremastih, obogaten je s sezonskim sadjem in oreščki, pa še priprava je precej enostavna.
Priprava:
- Dan prej ali vsaj dve uri preden se lotimo priprave nadeva v vodi namočimo indijske oreščke.
- Prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C.
- V večji posodi zmešamo polnozrnato in mandljevo moko, polovico kakava v prahu, eritritol in ščepec soli.
- Premešamo, dodamo koščke temne čokolade, vanilijo in kokosovo olje.
- Z rokami vse skupaj dobro pregnetemo v testo.
- Ko dobimo enakomerno gmoto, jo razporedimo po pekaču. Testo razporedimo tudi po robovih.
- Postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
- Medtem pripravimo nadev. Indijske oreščke odcedimo, speremo pod tekočo vodo ter damo v električni mešalnik.
- Dodamo vodo, preostanek kakava, sirup, chia semena, vanilijo, ščepec soli in stopljeno kokosovo olje.
- Ko se testo hrustljavo zapeče in primerno ohladi, ga najprej obložimo z rezinami hruške in šele nato dodamo nadev iz indijskih oreščkov.
- Za konec nekaj rezin hruške razporedimo po vrhu in vse skupaj potisnemo v hladilnik, da se masa strdi.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: