Tale hranilna bombica, ni tipična granola, saj ne vsebuje oreščkov in je tako primerna tudi za tiste z alergijami.
Že majhna ploščica bo poskrbela za energijo in da ne bo lakote.
Jaz si jo privoščim, ko sem precej aktiven in na poti.
Priprava:
- Čičeriko čez noč namakaš.
- V posodi skupaj skuhaš ajdo, čičeriko in kvinojo (kvinojo obvezno prej dobro spereš v vodi) 25 min.
- V sekljalniku sesekljaš ovsene in pirine kosmiče skupaj s slivami.
- Skuhano ajdo, čičeriko in kvinojo malo premiksaš s paličnim mešalnikom.
- V veliko posodo streseš sesekljane (ovsene, pirine kosmiče s slivami) sestavine in zmiksane sestavine (ajda, kvinoja in čičerika) ter dodaš še lanena semena, chia semena, brusnice, vanilijo in cimet.
- V posodici za mleko stopiš kokosovo maslo in med, prav tako dodaš malo vanilije in cimeta ter doliješ to zmes preostanku mase.
- Vse skupaj dobro zmešaš.
- V segreti pečici pečeš 25 min na 180 stopinj. Maso razporediš na peki papir.
- Ko je pečeno, počakaš še vsaj kaki dve uri, da se ohladi in jo lahko narežeš v ploščice.
Pa dober tek!