Iskreno, ni boljše jedi, kot je vroča piščančja obara.
Z vso svežo zelenjavo in beljakovinami, ki oskrbijo telo z vsem, kar potrebuje za optimalno delovanje, hkrati pa predstavlja odlično malico, kosilo ali večerjo.
Zato zavihaj rokave in se loti dela!
Le slaba ura te loči do te okusne obare.
Priprava:
- Za začetek olupimo in sesekljamo čebulo.
- V večjem loncu jo prepražimo, nato pa dodamo še nasekljan česen in narezano meso ter začinimo s soljo in poprom.
- Pustimo, da se meso enakomerno popeče. Nato dodamo narezano korenje, zeleno, krompir, papriko in paradižnik.
- Po potrebi dodamo še nekaj olivnega olja, dobro premešamo in dolijemo vodo.
- Začinimo po svojem okusu, dodamo lovorov list, peteršilj, sol in poper. Dobro premešamo in pustimo kuhati.
- Nato prižgemo pečico in jo segrejemo na 190 °C.
- Ker se k obari odlično podajo domači cmoki, naredimo še te. V skledi zmešamo moko, vodo, sol in žličko pecilnega praška.
- Dodamo toliko vode, da še vedno lahko oblikujemo manjše kepe, zato jo dodajamo postopoma.
- Kepe previdno položimo v obaro in pokrit lonec potisnemo v pečico.
- Pečemo približno 20 minut. V tem času cmoki nekoliko narastejo, obara pa dobi fantastičen okus.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: