Si predstavljaš zajtrk s hrustljavimi čokoladnimi kosmiči in nekaj oreščki, skupaj z grškim jogurtom in super živili?Če je odgovor pritrdilen, te bo priprava domače granole sigurno razveselila, pa čeprav zahteva nekaj več priprave kot tista, ki jo lahko kupimo v trgovini.Priprava:
Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 160 stopinj Celzija.
Nato pripravimo skledo in kozico. V prvi združimo suhe sestavine (ajdovo kašo, ovsene kosmiče, indijske oreščke, lešnike, goji jagode, čokolado). Po želji lahko lešnike, oreščke, čokolado in goji jagode grobo sesekljamo.
V kozici segrejemo kokosovo olje ter začinimo s cimetom, sirupom in nekaj žličkami surovega kakava.
Sestavine v obeh dobro premešamo in jih nato združimo, da dobimo maso, ki jo enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
Vse skupaj za približno 25 minut potisnemo v pečico.
Med peko granolo vsakih deset minut premešamo in počakamo, da postane rahlo hrustljava.
Granola se odlično poda k grškemu jogurtu skupaj z nekaj sadja.
Pozor! Zna se zgoditi, da je prehitro zmanjka.P. S. Po želji granolo obogatite s svojimi najljubšimi začimbami, oreščki ali suhim sadjem.Dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: