Za ekstra veselje v času nekoliko bolj turobnih, hladnih zimskih dni, poskrbijo čokoladne kepice.
Kljub nadvse enostavni pripravi je okus naravnost fantastičen.
Preden se lotimo recepta, pa opozarjam, da ne pozabiš na pravilo zmernosti.
Priprava:
- Na vodni kopeli segrejemo kokosovo mleko ter koščke temne čokolade. Pri tem pazimo, da se sestavini ne prekuhata, ker bi tako čokolada dobila grenak okus.
- Ko je zmes pripravljena, vanjo vlijemo žličko vaniljevega ekstrakta, mleto kavo, eritritol, ščepec soli in vse skupaj premešamo, da dobimo neke vrste »ganaš«.
- Nato skledo za dve uri postavimo v hladilnik in zmes na vsake 30 minut premešamo.
- Ko se ta nekoliko strdi, dodamo še mlete mandlje, da zmes postane bolj suha.
- Maso nato oblikujemo v kroglice, ki jih na koncu povaljamo v kakav.
- Čokoladne kepice postavimo v hladilnik, kjer počakajo na priložnost, da zasijejo v polnem sijaju.
Predlagam, da si jih privoščiš kot nagrado po dobro opravljenem treningu. Pa dober tek!