S pomočjo današnjega recepta pripraviš najbolj hrustljave in sočne bučkine polpete z jajci in feta sirom.
Lahko si jih privoščiš tako za kosilo kot tudi za malico ali večerjo.
Lahek obrok, prežet s kvalitetnimi beljakovinami in zdravimi maščobami se lahko znajde na tvojem jedilniku brez težav že danes.
Hitro poglejva, kaj potrebuješ za pripravo.
Priprava:
- Priprava super sočnih bučkinih polpetov je res preprosta: Vse, kar potrebuješ, je malo večja posoda, nekaj osnovnih sestavin in metlico za mešanje.
- Osnovo današnjega recepta bodo predstavljale bučke, ki jih moraš obvezno pravilno pripraviti ... To pomeni, da v večjo posodo položiš krpo, na katero naribaš bučke. Ko so le-te pripravljene, krpo oviješ okoli mase, močno stisneš in tako dosežeš, da bučke spustijo čim več vode. (Pri tem koraku se splača potruditi, ker bodo tako polpeti bistveno bolj hrustljavi in sočni.)
- Ko so naribane bučke ožete, jih položiš v posodo, nanje nadrobiš feta sir, dodaš jajca, sol, poper, nasekljano čebulo, čili, kumino, nekaj bazilike in na koncu še polnozrnato moko.
- Z metlico oziroma žlico vse skupaj premešaš in masa je pripravljena.
- Na ponvi stopiš kocko kokosovega masla in počakaš, da se površina segreje.
- Ko je vse pripravljeno, z žlico vzameš nekaj mase, jo položiš na ponev in na rahlo poteptaš, da dobiš manjši polpet.
- Ta postopek ponoviš s preostankom mase in počakaš, da spodnja stran polpetov rahlo zakrkne. Čez čas z lopatico za kuhanje mini hlebčke še obrneš, da se popečejo na drugi strani in obrok je pripravljen.
- Za piko na i si lahko bučkine polpete pripraviš v kombinaciji z omako iz pravega grškega jogurta in obrok bo tako še bolj popoln.
Se že veselim povratne informacije, kako se ti dopade današnji recept.
Pa dober tek ;)