Vonj po domačih dobrotah, prazničnih slaščicah in božičnih piškotih je nekaj najlepšega v božično-novoletnem času.
Ti mamljivi vanilijevi rogljički bodo zagotovo pričarali pravo božično vzdušje v vaše domove in vas spomnili na slastne pražene mandlje z božično-novoletnih sejmov.
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem.
- Maslo malo segrejemo, saj ga bomo tako lažje dodali masi za rogljičke.
- Pecilni prašek zmešamo z mandljevo moko oz. fino mletimi mandlji, da se pecilni prašek lepo razporedi.
- Nato dodamo maslo, mlete mandlje, Sukrin in beljakovine v prahu. Na koncu dodamo še 2 jajci in sredico vanilijevega stroka, ki smo jo izdolbli z nožem.
- Maso dobro pregnetemo, da se vse sestavine med seboj premešajo.
- Masa mora biti ravno prav vlažna in ne preveč suha. Če je masa preveč vlažna, lahko dodate še malo moke ali pa dodate še eno jajce oz. malo masla, če je masa preveč suha.
- Nato oblikujemo rogljičke. Priporočam, da oblikujete malo večje rogljičke, saj je masa bolj občutljiva kot tista pri običajnih rogljičkih.
- V primeru, da se Vam bodo rogljički lomili, oblikujte svaljek, ga položite na pekač ter upognite.
- Med rogljički naj bo nekaj prostora, saj bodo še nekoliko zrasli.
- Rogljičke pečemo nekje 8-12 min do želene barve.
- Ko so rogljički pečeni, jih pustite, da se ohladijo kar na pekaču, saj so zelo krhki.
- Ko so se rogljički ohladili, jih prestavite in po želji posujte s Sukrinom v prahu.
Veselo in zdravo praznično sladkanje! ;)