Zate imam super novico …
Niso vse torte enake!
Obstajajo namreč tudi takšne, ki si jih lahko brez slabe vesti v zmernih količinah privoščiš tudi v času preobrazbe.
Priprava:
- Mogoče je seznam sestavin res nekoliko daljši, ampak brez skrbi. Točna navodila poskrbijo, da vsak delček kulinarične sestavljanke zasede pravo mesto ... Za začetek v večjo posodo pretresemo 850 g grškega jogurta, 2 žlici eritritola in žličko vanilijevega ekstrakta. Iz teh sestavin bomo pripravili kremo, ki bo poskrbela za ekstra okus, zato vse sestavine dobro premešamo in posodo za štiri ure postavimo v hladilnik.
- Medtem ko čakamo, da bo krema dobila pravo teksturo, imamo več kot dovolj časa za pripravo glavnega dela torte.
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 160 stopinj Celzija.
- Nato v večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo jajca in 120 g eritritola. Vse skupaj mešamo slabih deset minut oziroma toliko časa, da masa postane gladka in kremasta.
- Ko je naloga uspešno opravljena, v naslednjem zaporedju dodamo ostale sestavine: 250 gramov pravega grškega jogurta, 125 mililitrov olivnega olja, žlico naribane limonine lupinice, žličko vanilijevega ekstrakta, 250 gramov pirine moke, 120 gramov mletih mandljev in žličko pecilnega praška.
- Vse sestavine dobro premešamo z električnim mešalnikom, da se znebimo večjih grudic.
- Čisto na koncu masi dodamo približno 300 gramov svežih borovnic, narahlo premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
- Vse skupaj za 10 minut potisnemo v pečico in naloga je skoraj gotova.
- Preden pekač vzamemo iz pečice, z vilico ali zobotrebcem prederemo testo in se prepričamo, da je ravno prav pečeno. Če zobotrebec oziroma vilica ostane suha, potem je to znak, da je naloga uspešno opravljena.
- Biskvit vzamemo iz pekača, počakamo, da se nekoliko ohladi in ga po vrhu premažemo z jogurtovim prelivom, ki smo ga pripravili čisto na začetku.
- Za piko na i vse skupaj posujemo s preostankom borovnic in poslastica je pripravljena.
Dober tek!