Grški jogurt - muha enodnevnica ali superživilo?
Samo v zadnjem letu so podjetja v Združenih državah Amerike na njegov račun ustvarila več kot 3.7 milijarde $ prometa.
Trenutno velja za enega najbolj priljubljenih mlečnih izdelkov na celem svetu.
In ko o specifičnih produktih začnejo govoriti celo zdravniki … no takrat vemo, da gre zares.
Če tudi tebe zanima, zakaj je obnorel svet, kako ti lahko pomaga pri telesni preobrazbi in katerega izbrati, potem ti z največjim veseljem sporočam da si pravi trenutek na pravem mestu.
V današnji objavi odgovorim na vsa vprašanja povezana z njim in ti razložim, kaj ga naredi tako posebnega.
Dame in gospodje, predstavljam vam kralja mlečnih izdelkov, GRŠKI JOGURT.
ZA RAZLIKO OD OSTALIH NI MUHA ENODNEVNICA
Senzacija zadnjih let, ki za razliko od sorodnih izdelkov konstanto pridobiva na številu »oboževalcev«, velja za pravo izjemo.
Gre za živilo, ki je upravičilo svoj sloves, in je praktično čez noč dobilo pozornost številnih strokovnjakov. V mislih imam tako zdravnike kot tudi nutricioniste, trenerje in ostale.
Vprašanje pa je, zakaj? Kaj ga pravzaprav naredi tako posebnega?
Pravi grški jogurt ima za razliko od navadnega precej bolj bogato, kremno teksturo, ki je posledica specifične pridelave. Tradicionalna metoda odcejanja je tista, s pomočjo katere se izloči večina sirotke, kar konkretno vpliva na samo sestavo grškega jogurta.
To pa zato, ker za pridelavo ene enote oziroma enega lončka grškega jogurta potrebujemo kar štiri enote mleka.
In sedaj potrebujem vso vašo pozornost!
TRIK ZARADI KATEREGA GOVORIMO O JOGURT NA »POŽIVILIH«
Točno ta podatek je tisti, ki grški jogurt izstreli med zmagovalce.
Dovolite, da razložim zadevo.
Zaradi omenjenega načina pridelave grški jogurt, za razliko od navadnega, vsebuje približno 3x več beljakovin, vsebnost sladkorjev oziroma laktoze (mlečni sladkor) je bistveno nižja, za piko na i pa gre za lahko prebavljivo živilo.
To pomeni, da smo zaradi omenjenega trika v fazi pridelave dobili fantastičen prigrizek, ki pozitivno vpliva na vašo preobrazbo, počutje in zdravje.
Mi ne verjamete? Nobenega problema.
Vem, da vas prepričam z naslednjimi dejstvi.
KER JIH VSEBUJE VELIKO, BO TVOJE TELO BISTVENO BOLJ FIT
Kot smo že omenili, se grški jogurt lahko pohvali z visoko vsebnostjo beljakovin. To pomeni, da se v 100 gramih pravega izdelka skriva nekje od 9–11 gramov omenjenega makrohranila.
Številne študije so pokazale, da posamezniki, ki zaužijejo dovolj beljakovin, opazijo ogromno pozitivnih sprememb.
Med drugim:
- pospešen metabolizem oziroma hitrejšo presnovo,
- bolj čvrsto, fit postavo,
- lažje premagujejo napade lakote,
- dlje časa ostanejo siti oziroma čez dan zaužijejo manj kalorij.
To pomeni, da grški jogurt pozitivno vpliva tako na telesno preobrazbo kot na samo počutje.
ENOSTAVNIH VSEBUJEO ZELO MALO, KAR JE ZADOSTEN RAZLOG ZA VESELJE
Če vsebuje veliko beljakovin, pa po drugi strani vsebuje zelo malo sladkorjev oziroma ogljikovih hidratov.
Da ne bo pomote, ne gre za slabo informacijo.
Ta podatek je zelo pomemben za vse, ki si želijo izgubiti odvečno maščobo oziroma se želijo izogniti napadom lakote.
V primeru, da zaužijemo hrano, ki ne vsebuje veliko enostavnih sladkorjev oziroma enostavnih ogljikovih hidratov, hormon inzulin ostane »pod kontrolo«. Gre za tisti hormon, ki se prebudi, ko je čas za skladiščenje energije.
Vsi pa vemo, da če je energije v obtoku preveč, se ta shrani točno tam, kjer si tega najmanj želimo. To je v obliki odvečnih maščob.
HITREJŠA PREBAVA, LEPŠA POSTAVA
Mogoče se vse skupaj sliši že kičasto, ampak super lastnosti grškemu jogurtu ni videti konca.
Poleg že naštetih snovi pa grški jogurt vsebuje tudi dobre bakterije. Tako je!
Pravzaprav gre za probiotike, ki uravnavajo vašo črevesno floro.
Ravnovesje v vašem prebavnem traktu pa odigra ključno vlogo pri:
- prebavi,
- delovanju imunskega sistema,
- zmanjševanju tveganj za nastanek številnih bolezni,
- preprečevanju pojava debelosti.
VITAMIN, KI NAREKUJE VAŠE ZDRAVJE
Za piko na pa v grškem jogurtu najdete še mini presenečenje, vitamin B12.
Gre za zelo pomembno hranilo v vaši dieti, na katerega marsikdo pozabi. Pomembno vlogo odigra predvsem pri tvorbi rdečih krvničk, pozitivno vpliva na delovanje vaših možganov in na delovanje živčnega sistema.
No, preden mi pobegnete v trgovino...
...in si nakupite zaloge pa še ena zelo pomembna informacija.
To, da je na ovitku izdelka grška zastava ali pa slika čudovitega grškega otoka še ne pomeni, da gre za pravi grški jogurt oziroma kakovostno živilo.
Velikokrat gre za klasični nateg oziroma past, v katero nas konstantno lovijo določena podjetja, ki jim ni mar za kakovost.
Da se temu izognete vam svetujem, da pred nakupom pogledate na deklaracijo izdelka, se prepričate o vsebnosti beljakovin in sladkorjev ter nikoli ne izberete tistega, z raznimi okusi in ostalimi dodatki.
Če želite popestriti obrok, predlagam, da pravemu grškemu jogurtu sami dodate kosmiče!
Daleč najraje imam mešanico ovsenih in pirinih kosmičev s cimetom, vaniljo, lanenimi in chia semeni.
Zraven pa še nekaj mandljev, brusnice, goji jagode in kokos.
Ta mešanica je bomba super živil odličnega okusa in super gorivo za telo. Z njo ti nikoli ne zmanjka energije, hkrati pa poskrbiš še za sladkor v krvi, prebavo, vitamin E, imunski sistem, in še in še.
Vem, da ni lahko take mešanice pripraviti doma...
Lahko pa do moje najljubše mešanice prideš tako, da jo naročiš v moji spletni trgovini.
Vse, kar moraš storiti, je skočiti v mojo spletno trgovino in naročiti moje Golden TREE Fit Muesli.Najdeš jih tu:
=> https://www.goldentree.si/trgovina/kosmici-fit-muesli/Če se v povezavi z grškim jogurtom pojavi kakršno koli vprašanje, vam odgovorim z največjim veseljem.
Tisti, ki ne boste prepričani, ali ste kupili pravi grški jogurt ali ne, mi prosim v komentar prilepite sliko deklaracije in pokomentiram vašo izbiro.
VIRI:
The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: associations and potentials for gut microbiota therapies. - West CE, Renz H, Jenmalm MC, Kozyrskyj AL, Allen KJ, Vuillermin P, Prescott S7
Health benefits of fermented foods: microbiota and beyond. - Marco ML, Heeney D, Binda S, Cifelli CJ, Cotter PD, Foligné B, Gänzle M, Kort R, Pasin G, Pihlanto A, Smid EJ, Hutkins R.
Vitamin B12 among Vegetarians: Status, Assessment and Supplementation. - Rizzo G, Laganà AS, Rapisarda AM, La Ferrera GM, Buscema M, Rossetti P, Nigro A, Muscia V, Valenti G, Sapia F, Sarpietro G, Zigarelli M, Vitale SG.
Functional Properties of Microorganisms in Fermented Foods. - Tamang JP, Shin DH, Jung SJ, Chae SW.
Probiotics and medical nutrition therapy. - Brown AC, Valiere A.